Takk for i år! Vi er tilbake igjen helgen den 4. – 6. april 2025.

Velkommen til kokkeshow på Camp Villmark

En collage av tre kokker som skal arrangere et kokkeshow på Camp Villmark 2023

Lørdag og søndag under Camp Villmark blir det liv rundt grytene på Gilde-scenen. Da skal Anine Gutubakken Byles, Svein Jæger Hansen og Joar Søhoel diske opp med lekre viltretter, tips triks og inspirasjon til alle som er opptatt av mat. 

For første gang har vi samlet et trekløver som formelig oser av kunnskap, erfaring og lidenskap for viltmat. I løpet av helgen skal de vise seg noen av sine signaturretter og lære deg nye måter å tilberede viltet på.    

Her er trekløveret du vil møte: 

Anine startet Norges Jeger- og Fiskerforbunds matsatsning i mars 2020.

Anine Gutubakken Byles 

Anine er prosjektleder for mat i Norges Jeger- og Fiskerforbund, og startet forbundets matsatsing så smått i mars 2020.  


Anine brenner for å vise hvordan man kan ta med seg god mat på tur, og hvordan man med enkle forberedelser hjemme kan diske opp med alt fra lasagne til varmrøkt ørret på primusen. I tillegg slår hun et ekstra slag for kjøttdeig av vilt, og produserer stadig oppskrifter der hun viser at man kan lage langt mer enn bare elgkarbonader. 

Svein har gitt ut flere kokkebøker og har lang erfaring som kokk.

Svein Jæger Hansen 

Svein har jobbet som kjøkkensjef på Scandic Meyergården Hotell i Mo i Rana over 28 år. Han blir ofte omtalt som Villmarkskokken og ble kåret til Norges Reinsdyrkokk i 2017.

Han har også gitt ut 2 kokebøker: Polarsirkelmat og Jæger Hansens Villmarkskokebok.  

Joar har en egen lidenskap for jakt, fangst og sanking i tillegg til å være viltkokk.

Joar Søhoel 

Joar kommer fra Hafslo i Sogn, hvor han også bor. Han er utdannet kokk og har 17 år bak seg i bransjen. Hans lidenskap for jakt, fiske, fangst og sanking har skapt viltkokken i han.

I 2012 kom han til finalen i «Farmen» på TV2, og i 2013 ble han kåret til Årets Villmarkskokk 

Viltfest på matfatet 

Lørdag kl 13.30 bruker de tre kokkene rådyr, hjort og rein som råvare når de skal vise deg sine signaturretter. Du får være med på hele prosessen mens de viser deg hvordan de bruker spennende ingredienser og egne teknikker for å sette sammen nydelige retter.  

Pølsefest 

Søndag byr trioen på pølsefest! Kl 12.30 får du se hvordan de bruker forskjellige krydder, urter og metoder for å trylle frem viltpølser med forskjellige smaker. De vil samtidig vise deg hvordan du parterer dyret på best mulig måte og hvordan du kan utnytte de forskjellige stykningsdelene.  

Om du er glad i å lage mat og har lyst til å få nye impulser så anbefaler vi å legge turen innom Gilde turmat-scenen under Camp Villmark. 

PS! Det går forresten rykter om at det kan vanke smaksprøver på noen heldige tilskuere …. 

Vi bruker cookies!

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted.