Takk for i år! Vi er tilbake igjen helgen den 4. – 6. april 2025.

Smak på soppen – på Bygdøy

Foto: Pål Karlsen

I samarbeid med Norges Sopp- og Nyttevekstforbund arrangerer vi en sopptur på Bygdøy hvor Pål Karlsen viser deg hvilke sopper du kan spise, hva som smaker vondt og ikke minst hva som er giftig. Dette blir en ettermiddagstur hvor man får god hjelp av Pål Karlsen, daglig leder av Norges sopp- og nyttevekstforbund og forfatter av bøkene SpiSopp – 200 sopper du må smake før du dør og Sankerne – naturens beste forvaltere, til å finne gode matsopper og det vil også bli laget et enkelt soppmåltid.

Datoen er 23.08.23, turen varer fra 18:00 – 21:00 og det koster kun 300 kr. Da får man i tillegg med inngangsbillett til Camp Villmark 2024 (verdi 250 kr). Det er kun 15 ledige plasser, så her er det bare å kaste seg rundt! Påmeldingsfrist er 22.08 klokken 16:00.

Soppsesongen har eksplodert – nå må du ut og lære!

Det er lett å gå seg vill i soppskogen når den er full av matsopper,  sopper som smaker vondt og ikke minst giftsopper.  Bli med på ettermiddagstur der dere lærer noen gode grep for å sortere det man finner på et gitt sted på et gitt tidspunkt.   Vi lager et slags øyeblikksbilde av soppene i skogen for å se hva som finnes av gode matsoppene der. Etterpå smaker vi på noen av soppene og lager et enkelt soppmåltid.

Det er lett terreng. Kom i normale utendørsklær og sko,  ta med regntøy hvis himmelen er grå.

Dette kan du ta med:

 – kurv eller bærenett til å sanke i

 – en enkel kniv

 – papirposer eller småkurver så du kan holde soppene fra hverandre

Hvor vi møtes:   

Vi møtes i Paradisbukta på Bygdøy,  der selve stranda begynner.

Ring Pål på 932 24 377 om du ikke finner fram.

Hvordan du kommer dit:  

Buss: Nr 30 til Huk,  10 minutter å gå derfra.  

Bil: Parkering (avgift) på Huk eller Bygdøy sjøbad, 10 minutter å gå derfra.

Vi bruker cookies!

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted.