Takk for i år! Vi er tilbake igjen helgen den 4. – 6. april 2025.

Deilige oppskrifter fra Matshowet

Roar Søhoel, Svein Jæger Hansen og Anine Gutubakken Byles holdt to fantastiske matshow under årets Camp Villmark. Her ble det servert deilige retter som alle i salen selvfølgelig fikk smake på! Nedenfor her vil vi publisere oppskriftene etter hvert som vi får de fra kokkene.

Er du ute etter flere gode matretter, så bør du sjekke ut Norges Jeger og Fiskerforbund sine matsider hvor Anine Gutubakken Byles har delt mange fantastiske retter som passer for alle og enhver.

Kjøttdeigsuppe

Kjøttdeigsuppe er både en sunn, rask, enkel og smakfull middag. Her kan du fint bruke det du har i grønnsaksskuffen, og har du restekjøtt så er det bare å bruke det også.

Ingredienser

4 personer:
1 stk løk
2 ss smør
400 gr kjøttdeig av elg
100 gr sopp
2 stk gulrot
2 stilker selleri
4 stk små poteter
8 dl viltkraft/ev. oksefond
2 bokser knuste tomater
1 ts spisskummen
Salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk løken.
  2. Varm opp en gryte som rommer 3,5-4,5 l med smør på middels høy varme, og fres løken til den er blank. Ha i kjøttdeigen, krydre med litt salt og pepper og stek kjøttdeigen til den er gyllen.
  3. Del soppen i skiver og ha den over i gryta. La det frese et par minutter.
  4. Tilsett viltkraft. Gi det et oppkok og la det putre på middels varme.
  5. Del gulrot og selleri i skiver. Skrell potetene og del dem i små biter. Ha grønnsakene over i gryta med kjøttet.
  6. Tilsett knuste tomater og spisskummen, og la suppen putre på middels varme til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
  7. Server gjerne kjøttdeigsuppe med nystekt brød eller rundstykker.

Vill lakseburger med coleslaw

Vill lakseburger med coleslaw smaker helt nydelig.

Ingredienser

4 personer:
500 gr laks i skiver
300 gr potet
0.5 stk løk
1 stk egg
0.5 dl strøkavring
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss solsikkeolje
Coleslaw:
1 stk gulrot
1 stk grønt eple
0.25 stk kålhode
0.5 stk rødløk
170 gr majones
3 ss lettrømme
1 ss sitronsaft
1 ts eplecidereddik
Salt/pepper
Tilbehør:
Ruccula
4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du:

Lakseburger:

  1. Kok opp vann i en kjele og senk varmen. Legg i laksestykkene, og la fisken trekke i ca. 8 minutter. Vannet skal ikke koke.
  2. Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem til de er møre.
  3. Finhakk løken.
  4. Ha laksen og potetene i en bolle og tilsett finhakket løk, strøkavring, egg, salt og pepper. Bland det hele godt sammen og form til passe store lakseburgere. Ha gjerne litt vann på hendene når du former dem.
  5. Varm opp en stekepanne med solsikkeolje, og stek lakseburgerne til de har en gyllen og sprø skorpe.

Coleslaw:

  1. Skrell gulroten og riv den med et rivjern. Rib eple med et rivjern. Del hodekål og rødløk i tynne og korte strimler.
  2. Ha grønnsakene over i en bolle og tilsett majones, lettrømme, sitronsaft og eplecidereddik. Smak til med salt og pepper.

Server lakseburger med coleslaw og ruccula i hamburgerbrød.

Hjort thai red curry

Ingredienser

3 dl cocosmjølk
1 pk kremfløyte
3 ss red curry pasta
3 ss flytende oksefond
litt chilisaus etter smak
1 ss finhakka fersk ingefær
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 grønn squash
1 pk sukkererter
1 stor rødløk
10 stk aromasopp
maizennamjøl
persille
500 gram små biffstrimler med hjort

Fremgangsmåte

  1. Steik kjøttet i panna til medium pluss og sett til sides
  2. Steik sopp, løk og ingefær i kjelen med litt olje
  3. Spe på med cocosmjølk og fløyte
  4. Kok opp og tjukna med maizenna
  5. Ha i paprika , sukkererter,  steikt squash og kjøttet
  6. Smak til med chilisaus, oksefond, salt og pepper
  7. Dryss i finhakka bladpersille og bland inn. 
  8. Klem i ein halv lime

Lime og sitronmarinert aure

Slik gjør du

1 sitron
1 lime
1 ss sukker
1/3 ts salt
Rasp fra 1/2 sitron og 1 lime
1/2 ts hvitvinseddik 
Rør godt saman 

Legg fiskefilet i laken eller i vacumpose og vacumer den. 
Vend litt på posen. 
4 timer så er den klar.

Server med Philadelphia salat
1 pk philadelfiaost
1/2 finkutta eple
1/2 finkutta rødløk 
Dill
Litt aurerogn til pynt

Jæger Hansens helstekste ytrefilet av rein fra Arv – Arctic rein og vilt

Danderes med sauterte rødkålstrimler, staver med gulbeter, vårløk og grønnkål.

Oppskrift til 4 personer
Ingredienser:

600 gram ytrefilet av rein
100 gram rødkål
100 gram gulbeter
100 gram vårløk
100 gram grønnkål
50 gram smør
Salt og pepper

Toppet med Joar Søhoels magiske og hemlige villmarkssaus.

Her kan man finne oppskriften til sausen som imponerte publikum –  https://www.jaktogviltmat.no/

Fremgangsmåte:

Stek ytrefilet sammen med smør, fersk timian til den er medium, kryddre med salt og pepper.

La den så hvile i ca 10 minutter, mens grønnsaker stekes i smør og krydres med salt og pepper.

Dander lekkert på tallerken og tilsett saus etter ønske.

Jæger Hansens skinnstekte røyefilet fra Blåfjell

Danderes med smørstekt rødkål, rød paprika, vårløk og grønnkål.

Oppskrift til 4 personer:
Ingredienser:

800 gram røyefilet fra Blåfjell
100 gram rødkål
100 gram rød paprika
100 gram vårløk
100 gram grønnkål
50 gram smør
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fileter hel fersk røye eller kjøp filet. Stek legg i panne med smør, fersk timian eller rosmarin, som setter god smak.

La så fiske få hvile noen minutter mens kuttede grønnsaker stekes i smør, for så å smakes til med salt og pepper.

Dander etter ønske og tilsett gjerne gode poteter og en en god saus til denne retter.

Svein Jæger Hansen – Kjøkkensjef Scandic Meyergården Hotell

Vi bruker cookies!

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted.