I samarbeid med Skogbrukets Kursinstitutt kan du nå ta kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt under Camp Villmark. Kurset finner sted på Norges Varemesse lørdag den 27. april.
Nasjonale bestemmelser om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt har åpnet for at en person på jaktlaget kan kontrollere og gi erklæring på jaktlagets kjøtt, etter å ha deltatt på dette kurset. Kjøttet kan da leveres til lokal detaljist, i tillegg til sluttforbruker og viltbehandlingsanlegg. Mulighetene er nå en enklere og rimeligere omsetning, som samtidig er trygg og sporbar.
Mattilsynet er svært tilfreds med ordningen og reduserer sin kontroll på jaktlagets kontrollsted.
Formål:
Kurset skal gi deltakerne kunnskap og holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til Feltkontrollør av hjorteviltkjøtt. Målet er også å heve kvaliteten på jaktlagets eget kjøtt og å øke verdien av hjortevilt og hjorteviltkjøtt og å lette omsetningen.
Målgruppe:
Personer som skal foreta Feltkontroll av hjorteviltkjøtt og andre interesserte.
Kursbevis kun til erfarne jegere (min. 5 år hjorteviltjakt) med slakte-erfaring (min. 20 stk. hjortevilt)
Sentrale emner:
Målsettinger. Lovgivning og administrative bestemmelser. Kjøttkvalitet.
Kvalitetsheving, verdiheving og verdiskaping. Sykdommer og skader. Bakterier, virus og sopp. CWD. Miljøforurensning. Helsefare. Kjøtthåndtering og hygiene i praksis. Lokaler til slakting og lagring. Rutiner vedrørende feltkontrollører og feltkontroll.
Kursansvarlige:
Kursleder Dagh Bakka, Skogkurs
Veterinær Dag Erik Ruud, Mattilsynet
Tid og Sted:
Norges Varemesse, Lillestrøm
Lørdag 27 april kl. 10.00 – 18.00
Oppmøte ved Arrangørkontoret (mellom hall C og D).
Pris:
Kursavgift kr 2 300,-
Prisen inkluderer mat og kursmateriell, samt dagspass på Camp Villmark. Betaling ved påmelding.
Påmeldingsfrist:
22. april 2019 (Deltakerbegrensning)