Jon Inges to tips for å komme over dørstokkmila er å få deg en godt egnet turkamerat som en hund, og ta jegerprøven og bli en sanker. Jon Inge Vik og John Petter Mellingen er redaksjonen i Jegerpodden.
Jegerpodden, som er Norges mest populære podcast for jegere, er en av de fem kandidatene som etter publikumsavstemmingen går videre til finalen i Årets Villmarking.
Hva har du alltid med deg i sekken, Jon Inge?
Visse ting ligger i sekken hele året og er standardutstyr. Det er ekstra batteri til GPS, kniv, fyrstikker, tennposer/never, kaffe og kaffekjel. I tillegg er det jo alltid kjekt med litt mat/snacks og en ekstra ulltrøye.
Hvor går din favoritt-tur?
De siste årene har jeg lagt min elsk på den vestlige delen av min egen hjemkommune. Etter å ha jaktet elg i denne villmarka i to år har dette blitt et område jeg ønsker å oppsøke resten av året også. Frøyninsdalen/Vesterdalen og områdene omkring Kalvvatna har en herlig blanding av skog og massive fjell. I tillegg er man stort sett alene i denne villmarka mellom Namsskogan og kysten.
Hvor går sommerferien i år?
Sommeren er ikke helt planlagt enda, det blir liksom ikke helt ferie hvis alt er planlagt og man har ett stramt tidsskjema. Men hvis været tillater det blir det en lengre fjelltur på noen dager sammen med kona og ungene. Enten i fjellområdene vestover i Namsskogan eller i Børgefjell nasjonalpark.
Har du noe tips eller råd til de som ønsker å komme seg ut på tur, men som synes dørstokkmila blir fryktelig lang?
Hvis jeg kan komme med to spesifikke tips så er det ene å kjøpe seg en godt egnet turkamerat i form av en hund, så klart hvis man har mulighet til å ha hund resten av året. Hunden er en god unnskyldning for å komme seg ut på tur, og den er med på å dra deg over dørstokken. I tillegg er det fint å ha en firbeint kompis å dele øyeblikk i villmarka med, samt at den er grei å prate med for den har ingen kritiske spørsmål å stille tilbake????????
Mitt andre tips er å ta jegerprøven og starte som sanker av naturen. Som jeger kan man sanke både småvilt, storvilt, fugl, bær, sopp, ja generelt det man trenger til gode måltider. Det er noe helt spesielt med å kunne sanke av overskuddet i naturen, og komme hjem med det reneste og mest økologiske kjøttet som finnes til middagen. Det gir turen og opplevelsen en ekstra dimensjon. I tillegg blir man kjent med flotte folk som har den samme interessen som deg, nemlig friluftsliv og jakt. Enten man er jeger, fisker eller friluftsmenneske, del opplevelsene dine med noen rundt deg og Ta med deg en 🙂 Få ting er så stort som å få se noen felle sin første rype, få sin første fisk eller mestre sin først topptur.