Takk for i år! Vi er tilbake igjen helgen den 4. – 6. april 2025.

Bli bedre kjent med Christin

Topptur gjør deg sterk, men gyldne øyeblikk gjør deg rik. -Det viktigste er å få kokosnøtta til å forstå at tur handler om å kose seg, finne sjelefred, lære nye ting, mestre og bli trygg på seg selv, sier Christin.

Christin Oldebråten en av de fem kandidatene som etter publikumsavstemmingen går videre til finalen i Årets Villmarking. For å bli bedre kjent med kandidatene, har vi stilt henne og de fire andre noen få spørsmål om deres turliv.

Hva har du alltid med deg i sekken?
Jeg har med foret Jervenduk som jeg sover i året rundt. Den gir meg også ly og trygghet i vinterfjellet. Er du singel anbefaler jeg dobbel Jervenduk; en gang fant jeg en kar som satt i en slik på en isbre i Jotunheimen. Han var varm og jeg var kald, så da hoppet jeg inn. Det ble raskt klart at dette var en win-win situasjon, og siden den dagen har Bjørn og jeg vært på tur.

Hvor går din favoritt-tur?
Jeg rusler gjerne opp og legger meg under åpen stjernehimmel på Uranostind. Her vanker et fantastisk lys-show når sola går ned over Hurrungane i vest. Faller det snø på natta, rister man bare litt på duken og sover videre. Når sola tar tak er det te med honning og müsli med blåbær og vanilje. Så blar jeg litt i boka «Livsfilosofi» av Arne Næss. Han skriver: «Det er stor forskjell på å fungere som menneske og å være bevisst om at det er akkurat nå du lever». – Topptur gjør deg sterk, men gyldne øyeblikk gjør deg rik, tenker jeg da og vifter litt med tærne.

Hvor går sommerferien i år?
Jeg ELSKER #norgesferie – korona eller ei. Man pakker sekken og flytter basecamp fra Østmarka til Vang i Valdres. Her holder man seg klar; regner det i vest trekker man mot øst – og motsatt. Jeg har ei lang liste liggende, her står det bl.a. fjellklatring, tinderangling, isbre, overnatte ute, bålkos og bading. Og så skal jeg plukke mye plast og søppel underveis. Mennesket er jo en del av naturen, og vi trenger de ressursene naturen gir oss. Derfor er det vårt ansvar å ta vare på den. Hjelp meg gjerne; bli med i Facebook-gruppa «Plukk søppel» ????

Har du tips eller råd til de som ønsker å komme seg ut på tur, men som synes dørstokkmila blir fryktelig lang?
Det viktigste er å få kokosnøtta til å forstå at tur handler om å kose seg, finne sjelefred, lære nye ting, mestre og bli trygg på seg selv. Jeg tror mange forbinder friluftsliv med prestasjoner og konkurranse; høy fart og topper som må nås. Men i naturen trenger du ikke prestere noen verdens ting. Du trenger heller ikke gå langt. Legg vekk klokka, lev sakte og bare VÆR TIL. Når jeg har med nybegynnere på tur, prøver jeg å få dem til å nyte og samle gyldne øyeblikk. Enten man er stor eller liten – gode opplevelser gjør gjerne at man vil ønske seg mer av det samme.

Vi lever kort og er døde fryktelig lenge. Tid er det viktigste du har, og livet er det viktigste prosjektet. Bruk livet på det som får hjertet ditt til å banke fort og gjennomfør drømmene! Det er ikke tanken som teller. Jeg håper enda flere vil si som Pippi: – Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert! Naturen er fantastisk, og du får til mye mer enn du tror.

God tur!

Foto: Trygve Sørli

Vi bruker cookies!

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted.