Lørdag og søndag under Camp Villmark blir det liv rundt grytene på Gilde-scenen. Da skal Anine Gutubakken Byles, Svein Jæger Hansen og Joar Søhoel diske opp med lekre viltretter, tips triks og inspirasjon til alle som er opptatt av mat.
For første gang har vi samlet et trekløver som formelig oser av kunnskap, erfaring og lidenskap for viltmat. I løpet av helgen skal de vise seg noen av sine signaturretter og lære deg nye måter å tilberede viltet på.
Her er trekløveret du vil møte:
Anine Gutubakken Byles
Anine er prosjektleder for mat i Norges Jeger- og Fiskerforbund, og startet forbundets matsatsing så smått i mars 2020.
Anine brenner for å vise hvordan man kan ta med seg god mat på tur, og hvordan man med enkle forberedelser hjemme kan diske opp med alt fra lasagne til varmrøkt ørret på primusen. I tillegg slår hun et ekstra slag for kjøttdeig av vilt, og produserer stadig oppskrifter der hun viser at man kan lage langt mer enn bare elgkarbonader.
Svein Jæger Hansen
Svein har jobbet som kjøkkensjef på Scandic Meyergården Hotell i Mo i Rana over 28 år. Han blir ofte omtalt som Villmarkskokken og ble kåret til Norges Reinsdyrkokk i 2017.
Han har også gitt ut 2 kokebøker: Polarsirkelmat og Jæger Hansens Villmarkskokebok.
Joar Søhoel
Joar kommer fra Hafslo i Sogn, hvor han også bor. Han er utdannet kokk og har 17 år bak seg i bransjen. Hans lidenskap for jakt, fiske, fangst og sanking har skapt viltkokken i han.
I 2012 kom han til finalen i «Farmen» på TV2, og i 2013 ble han kåret til Årets Villmarkskokk
Viltfest på matfatet
Lørdag kl 13.30 bruker de tre kokkene rådyr, hjort og rein som råvare når de skal vise deg sine signaturretter. Du får være med på hele prosessen mens de viser deg hvordan de bruker spennende ingredienser og egne teknikker for å sette sammen nydelige retter.
Pølsefest
Søndag byr trioen på pølsefest! Kl 12.30 får du se hvordan de bruker forskjellige krydder, urter og metoder for å trylle frem viltpølser med forskjellige smaker. De vil samtidig vise deg hvordan du parterer dyret på best mulig måte og hvordan du kan utnytte de forskjellige stykningsdelene.
Om du er glad i å lage mat og har lyst til å få nye impulser så anbefaler vi å legge turen innom Gilde turmat-scenen under Camp Villmark.
PS! Det går forresten rykter om at det kan vanke smaksprøver på noen heldige tilskuere ….