Tips og triks til en vellykket topptur

Det er få villmarksopplevelser som kan måle seg med topptur på ski i den Norske fjellheimen, og stadig flere får øynene opp for denne aktiviteten.…

Les mer

TV2 på Camp Villmark åpning

Vi fikk besøk av TV2 under åpningen av Camp Villmark fredag morgen. De sendte direkte fra messen på God Morgen Norge.   Her kan du…

Les mer

Kåring av Årets Villmarking

Det er Camp Villmark som står bak og deler ut prisen Årets Villmarking. I 2017 har juryen bestått av Tonje Helene Blomseth (Årets villmarking 2016),…

Les mer

Norges yngste knivmaker


Om du legger turen innom knivtorget på Camp Villmark kan du møte Fabian Jensen, sannsynligvis Norges yngste knivmaker. I en alder av kun 11 år har han allerede fått dreisen på faget og har så langt to flotte kniver på samvittigheten.

Fabian er tredje generasjon knivmaker i familien Jensen, og viderefører tradisjonen som Jørn (Farfar) og Aril (far) startet.

-Hvordan har det seg at du begynte som knivmaker?
Både pappa og farfar er knivmakere, og i fjor fant jeg ut at jeg hadde lyst til å prøve å lage min egen kniv. Jeg fikk litt hjelp på førsten, men etter en måneds tid hadde jeg laget min egen kniv.

-Hva slags kniver liker du å lage?
Den første kniven jeg lagde var en spikkekniv. Den jeg holder på med nå skal bli en jaktkniv. Jeg liker egentlig bare å lage kniver jeg synes ser kule ut.

-Hvordan lager man egentlig sin egen kniv?
Først begynner jeg med skaftet. Dette må pusses og formes skikkelig før jeg kan borre et hull i det til selve knivbladet. Når det er gjort, må bladet festes i skaftet. Etter det er det mye pussing som må gjøres før jeg lager sliren til slutt.

-Har du tenkt til å ta over familiebedriften når du blir voksen, eller har du andre planer?
Vel, enten så blir jeg knivmaker eller fotballproff. Kanskje jeg kan gjøre begge deler?

Dersom du kjenner noen som har lyst til å prøve å lage sin egen kniv, så anbefaler vi at du legger turen innom standen til Jørn Jensen AS på Camp Villmark. Her vil du finne tre generasjoner med dyktige knivmakere som kan hjelpe deg i gang!