Kurs i flåing og partering


– Se for deg følgende: du har skutt din første hjort, har fraktet den hjem og skal til med flåing og partering.

Har du den nødvendige kunnskapen som skal til for å få mest mulig mat ut av viltet?

Hvor lenge bør den mørne?

Hvordan skjærer du ut de forskjellige kjøttstykkene?

Hva går i gryta og hva blir til kjøttdeig?

Spørsmålene melder seg fort når du står med et felt vilt som er ferdig mørnet og skal finparteres.

 

Derfor er vi både glade og stolte over å kunne lansere et helt nytt innslag på Camp Villmark i år:

I samarbeid med Jakt- og Fiskesenteret til NJFF bygger vi opp et eget slakteri hvor du som besøkende kan delta på kurs i flåing og partering av hjortevilt.

 

Vi har spurt Johan Carsten Thiis, daglig leder for Jakt- og Fiskesenteret om litt informasjon rundt kursene:

– Hva slags kurs er det dere tilbyr?
Vi kommer til å holde tre forskjellige kortkurs hver dag; flåing av hjortevilt, partering av hjortevilt, og flere runder med sliping av kniv.

– Hva er forskjellen på flåkurset og parteringskurset?
På flåkurset får du lære grunnleggende flåteknikk både for felt og innendørs. Vi legger vekt på at deltageren selv skal få prøve seg og gjøre mest mulig selv. «Hands on» læring. Teknikk og hygiene står i høysetet.

På parteringskurset lærer vi deg å skjære ned hjortevilt, samt hvordan du pakker og emballerer kjøttet best. I tillegg til dette får du gjennomgang av hva de ulike delene av dyret er best egnet til.
Hensikten med kursene er at deltagerne føler at de kan nok til å prøve seg selv.

– Må du kunne noe fra før for å melde deg på?
Nei – dette er et lavterskelkurs hvor alle kan melde seg på. Det krever ingen forkunnskaper.

– Trenger jeg å ha med noe selv?
Nei, vi stiller med alt som trengs under kurset.

– Hva koster det?
Flåkurset koster kr 450,- mens slaktekurset koster kr 750,- Knivkurset er gratis, men dersom du ønsker å slipe din egen kniv med vårt utstyr koster det 100 kroner.

 

Antallet plasser er begrenset, så dersom du ønsker å melde deg på anbefaler vi at du er tidlig ute.

For å melde deg på går du hit »