Velkommen til fluebindertorget på Camp Villmark

For første gang stiller vi med et eget fluebindertorg på Camp Villmark. Vi har i den anledning satt sammen et panel bestående av noen av de fremste fluebinderne i kongeriket, som vil vise frem et bredt og spennende utvalg av fluer beregnet på forskjellige typer fiske.

 

Her er våre fluebindere:

 

Long Nguyen har spesialisert seg på klassiske laksefluer med opphav i England under Victoria-tiden. Han binder både med og uten bindestikke, og kombinerer historie med kunst, hvilket resulterer fargerike og vakre fjærkreasjoner på laksekroker. Long har bundet fluer i over 15 år, men har kun fisket siden 2013.

 

Eivind Berulfsen har fisket med flue siden 10 års- alderen. Han er en aktiv sjøørretfisker med fluestang som holder foredrag, skriver artikler på egen hjemmeside, lager fiskefilmer og bindebeskrivelser på YouTube. Hovedfokus er sjøørretfiske. På Camp Villmark vil han ta med seg de fluene han liker best å fiske med selv.

 

Runar Nikolaisen har bundet fluer i over 10 år. Han har fisket siden har var smågutt, da med sluk, mark og flue med dupp. Men etter at han landet sin første fisk på tørrflue for ca 10 år siden, ble han bitt av basillen. Etter det gikk det slag i slag med kastekurs, bindekurs og fisketurer så ofte han kunne. Selv om han fisker aller mest med tørrflue er han veldig glad i å binde gode gamle våtfluer. På standen kommer du til å finne mange gode kjente våtfluer.

 

Andreas Andersson vokste opp ved en innsjø på den svenske landsbygda og har fisket siden han var liten. Fokus er på fluer for rovfisk, moderne streamere og større hjortehårsfluer.
Ørret og gjedde er favorittfiskene på hjemmebane men Andreas reiser mye rundt på jakt etter nye arter.

 

Anders Wennevold er 56 år gammel og jobber som bryggesjauer i Oslo havn. Han har i flere tiår fokusert på sjøørret og gjeddefiske med flue, og tilbringer at betydelig antall dager i vannkanten på jakt etter fisk.

 

Henning Moen fra Stange har fisket med flue siden 11-års alderen og bundet fluer siden han var 15 år. Han har i årenes løp fisket det meste som kan fanges av innlandsfisk på flue men har de siste 10 årene satset mye på laksefiske. Henning har med meg utstilling av laks- og sjøørretfluer og er dessuten ansvarlig for fluebindetorget under Camp Villmark.

 

Håvard Eide driver bloggen flyfisher.org samt sidene flytyer.org og flyhooks.org der du kan finne en oversikt over kroker og mønster. Håvard fisker hovedsakelig etter ørret og laks, men binder fluer for alt utenom gjedde. Innen fluebinding har han et sterkt fokus på klassiske ørret- og laksefluer både når det gjelder mønster og teknikk.

 

Marit Kronen har bundet fiskefluer siden tidlig nittitallet. Hun foretrekker absolutt å binde tørrfluer, elsker det visuelle med å se fisken komme opp å spise yndlingsflua! Marit var en årrekke skribent for Jakt og Fiske med egen spalte om fluebinding. Hun binder også litt fluer for deltakere på landslagene i fluefiske og har også verdens minste hekla fiskefluer på samvittigheten.

Share this: