Her er de 5 finalistene i Årets Villmarking 2017

Etter en spennende og engasjerende publikumsavstemming står vi nå igjen med de 5 kandidatene som går videre til finalerunden i Årets Villmarking 2017. Vi har fått mange tusen stemmer den siste uken, og engasjementet fra både publikum og kandidatene selv har vært enormt.

 

Her er de fem finalistene:

 

Randulf Valle
Randulf var en av tre finalister til Årets Villmarking også i fjor, men han fortjener etter vår mening å bli nominert også i år. Han er vitenskapsmannen som ble skribent, fotograf og naturformidler, og mange har lest både bøkene og artiklene hans i en rekke tidsskrifter.

I 2016 har han tilbragt utallige timer på tur i Finnmark sammen med familien og har formidlet dette på en glimrende måte i boken «Friluftsliv i Finnmark». Her skriver han mye om historien til stedene han besøker og bakgrunnen til menneskene han møter. I tillegg formidler han gjennom egne opplevelser fylkets rike turmuligheter.

 

Himmeljegerne
Himmeljegerne består av brødrene Simen og Lars Martin Tannæs-Fjæld, samt Simens bestevenn Mads Andreassen. Trass i store fysiske utfordringer har de bygd opp en imponerende villmarks-CV og har mestret utfordringer som man ikke skulle tro var mulig.

43 mil på ski gjennom Nordvest-passasjen, kanoekspedisjon i Canada og skiekspedisjon i Jotunheimen er blant eventyrene disse gutta har under beltet. I 2016 dro Simen og Mads til Masai Mara i Kenya hvor de tilbragte 8 dager blant løver, hyener, geparder og elefanter.

 

Tursøstre
Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng er to søstre som elsker turlivet. Villmarks- CV’en inneholder både klatring, lengre turer i vinterfjellet og bestigninger av Elbrus og Kilimanjaro. Etterhvert flyttet de imidlertid fokuset over på det litt roligere friluftslivet med barn og familie på slep. Det betyr på ingen måte at de har ligget på latsiden, tvert imot!

I 2016 gjennomførte de hele 52 overnattingsturer på 52 uker, i nærmark og villmark og både med og uten familie og barn. De har gjennom sine opplevelser og erfaringer inspirert mange småbarnsfamilier og turferskinger til å komme seg ut i marka.

 

Maria Stray Homme
Marias frilufts-filosofi går ikke ut på å gå lengst, klatre høyest, skyte mest eller bære tyngst. Det handler om å mestre. Dette fikk 24-åringen fra Kristiansand selv erfare da hun i fjor sommer pakket sekken og alene satte kursen mot Setesdalsheiene. Der ble hun en hel måned.

Maria har studert jakt og fiske ved Pasvik Folkehøgskole, utgitt artikkelserien Marias friluftstips og er skribent i bladet Villmarksliv. Lidenskapen og interessen for friluftsliv har vært der siden barndommen og i 2017 skal hun blant annet på jakt etter rype og rådyr.

 

Jens Kvernmo
Jens Kvernmo er en meget allsidig friluftsmann som tilbringer mye av tiden under åpen himmel. Denne vinteren skal han sammen med hundene sine leve ut drømmen som pelsjeger i ei lita hytte langt til fjells i Syland på grensen til Sverige.

Jens har en bred bakgrunn fra både jakt og friluftsliv. I tillegg har han erfaring som skarpskytter i forsvaret. Tidligere meritter inkluderer bl. a. 5 måneder som jeger i Norrbotten høsten 2012, 5 uker sammenhengende på tur i Nord-Sverige høsten 2015 og utallige turer rundt i Norge.

 

Hva skjer nå?
Som tidligere nevnt kåres vinneren av en egen jury på fem personer. Juryen skal de neste ukene vurdere de fem finalistene ut i fra et sett med kriterier og diskutere seg frem til en vinner. Du kan lese mer om både juryen og kriteriene her.

 

Vinneren av Årets Villmarking 2017 vil bli offentliggjort den 31. mars på Camp Villmark.

 

Vi takker både kandidatene og alle dere som har stemt for engasjementet og håper vi sees på Camp Villmark den 31. mars til 2. april!

Share this: